Coolipo Twin:

De Coolipo Twin is een FDA goedgekeurd Cryolipolyse apparaat. De meeste cryolipolyse of cool sculpture apparaten hebben slechts 2 pads maar de Coolipo Twin heeft 4 afzonderlijke pads die koelen en tegelijkertijd elektrostimulatie afgeven waardoor de vet cellen worden afgebroken. Hierdoor is de Coolipo Twin veel effectiever voor hetzelfde geld! Het geavanceerde apparaat is veilig, verantwoord en vertrouwd. In overleg met de cryospecialist worden de 4 afzonderlijke pads geplaatst op de gewenste zones. Het juiste programma wordt ingesteld, de pads worden aangebracht en gedurende een uur lang ondergaat u deze pijnloze behandeling. Zodra de behandeling klaar is kunt u direct uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, de behandeling vereist geen speciale nazorg of hersteltijd. Wel moet u 6 weken wachten voordat u de volgende behandeling ondergaat. Het lichaam heeft tijd nodig om de afgestorven vetcellen op te ruimen.

4 afzonderlijke pads maken het mogelijk om bijvoorbeeld in één behandeling binnen- én buitenkant van uw benen te behandelen….of rug en billen… buik en bovenbenen !

 

 

Procedure

 

1. Het behandelplan

Vooraf bespreekt u uw wensen en verwachtingen met uw cryospecialist. Om teleurstelling achteraf te voorkomen is dit heel erg belangrijk, u moet van te voren weten of de cryolipolise aan uw verwachtingen zal voldoen. Indien u een bepaalde verwachting heeft dan is het belangrijk om dit goed met uw cryospecialst te bespreken, wellicht is er meer nodig om uw doel te behalen. De cryospecialst zal al uw vragen hierover beantwoorden en een eerlijk advies geven.  Cryolipolyse kan worden gebruikt voor oppervlakkig hardnekkig vet. Dit zijn vetcellen die net onder huid liggen boven de spieren. De behandeling is niet geschikt om visceraal vet te behandelen, dit vet ligt achter de spieren en om de organen en is alleen te verminderen door lichaamsbeweging en  gezonde voeding.
Voor de eerste behandeling wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.  Het belangrijk uw medische geschiedenis te vertellen en aan te geven of en zo ja welke medicijnen u gebruikt, zo weet u zeker dat u de behandeling veilig en zonder risico’s kunt ondergaan. Er worden voor- en na foto’s gemaakt voor in uw dossier om zo de geboekte resultaten bij te kunnen houden.

2. Aanbrengen van de pads

Vooraf aan de behandeling wordt op uw lichaam afgetekend waar de pads geplaatst zullen worden. De cryospecialst zal de pads op uw lichaam positioneren. Tijdens de behandeling van een uur kunt u gerust televisie kijken, een tijdschrift lezen, uw whatsapp berichten checken of gewoon even heerlijk relaxen.

3. Koelen van de vetcellen

Gedurende 1 uur worden de vetcellen onder de pads gekoeld.Dit proces heet cryolipolyse. Na een uur worden de pads weer van het lichaam afgehaald. De huid kan een rode kleur hebben en voelt koud aan. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

4. Natuurlijke afvoer vetcellen

Na de cryolipolyse behandeling zullen de vetcellen afsterven. De afgebroken vetcellen zullen na de behandeling  op een natuurlijke wijze worden  afgevoerd. (in tegenstelling tot liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd)  Eenmaal door cryolipolyse verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

5. Zichtbaar resultaat

Ongeveer 6 weken na de cryolipolyse behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat daarna nog enkele weken door. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt heeft de huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en zal langzaam mee terug slinken.

Cryolipolyse proces

6. Wennen aan uw nieuwe look

Samen met u bekijken we de foto’s van voor en na de cryolipolysebehandeling en bespreken we het behaalde resultaat. Wellicht moet u nog even wennen aan uw nieuwe look.

7. Hersteltijd?

Er is nauwelijks hersteltijd nodig na een cryolipolyse behandeling, het is een non-chirurgische behandeling. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Risico’s ?

Cryolipolyse is een non-chirurgische behandelijng en kent eigenlijk geen bijwerkingen of nadelige gevolgen. Zolang u de behandeling bij een expert ondergaat zijn er geen risico’s. Heel af en toe ervaart u wat roodheid, tintelent gevoel of een licht gezwollen huid. Dit verdwijnt enkele uren na de behandeling en is niet ernstig.